تندگویان الیاف

آشنایی با الیاف هالو و انواع آن

آشنایی با الیاف هالو و انواع آن

الیاف هالو یکی از انواع الیاف های مصنوعی هستند که در گروه الیاف پلی استری قرار می‌گیرند. این نوع از الیاف با نام تو خالی یا میان تهی نیز شناخته می‌شوند.

سطح مقطع این الیاف دایره ای شکل است و به علت تو خالی بودن؛ میان این الیاف با هوا پر شده است و باعث شده چگالی و تراکم کمی داشته باشند.

از این رو این الیاف دارای خواص ویژه ای هستند. از جمله این خواص می‌توان به برگشت پذیری و فنری بودن آن اشاره کرد. این ویژگی باعث شده تا الیافHalo در صنایع پر کردنی مورد استفاده قرار بگیرند. از این رو جایگزین بسیار مناسبی برای الیاف پنبه ای به شمار می‌روند. مهمترین خصوصیات الیاف هالو(Halo fibers) عبارتند از:

  1.  نرمی و لطافت زیاد
  2.  توخالی و سبک وزن بودن
  3.  سفید رنگ و شفاف
  4. ضد بو و ضد تعریق
  5.  آنتی باکتریال و عدم رشد قارچ و کپک درون الیاف
  6.  ضد حساسیت و آلرژی
  7.  قابلیت شست و شو
  8.  قیمت پایین و مقرون به صرفه
  9.  مقاوم در برابر رطوبت و مواد شیمیایی
  10.  عایق دما و مقاوم در برابر حرارت و اشتعال
  11.  مقاومت بالا در برابر کشش و سایش
  12.  قابلیت رنگ پذیری
  13. دوام و عمر مفید طولانی
  14.  مقاومت در برابر سرما و گرمای شدید
  15. برای افزایش خاصیت فنری بودن و ارتجاعی این الیاف؛ می توان آنها را به شکل توپ در آورد. با این روش خاصیت ارتجاعی الیاف دو برابر خواهد شد.
استفاده از الیاف هالو در تولید سرویس خواب
استفاده از الیاف هالو در تولید سرویس خواب

کاربرد الیاف توخالی

از الیاف Halo در صنایع مختلفی استفاده می‌شود. از جمله این صنایع می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. تولید سرويس خواب مانند انواع لحاف، تشک، پتو و بالشت
  2. ساخت انواع مبلمان، کوسن، پشتی و صندلی
  3. ساخت انواع عروسک های پارچه ای
  4.  صنعت پوشاک و تولید لباس های زمستاني
  5. خودرو سازی
  6. لوازم تمیز کننده مانند انواع دستمال 
  7. لوازم بهداشتی مانند پوشک بچه
  8. صنایع بی بافت مانند انواع ماسک، پارچه های بیمارستانی، انواع عایق و…
  9. ساختمان سازی مانند انواع لایی های عایق

ساخت انواع فیلترها در این میان صنایع تولید سرویس خواب بیشترین مصرف الیاف هالو را به خود اختصاص داده اند.

دومین مصرف کننده‌ این الیاف؛ صنایع تولید مبلمان هستند. در این صنعت از الیاف توخالی برای پر کردن بالشتک های مبل، کوسن، پشتی مبل و… استفاده می‌شود. به علت سبکی و وزن کم در ساخت انواع عروسک های پارچه های و تولید انواع پالتوها و کاپشن ها نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

روش تولید الیاف هالو

این دسته از الیاف توخالی با دو روش استفاده از رشته ساز و نفوذ گاز دی اکسید کربن (CO2) تهیه می‌شوند. اولین روش تولید الیاف هلو با استفاده از یک دستگاه و صفحه‌ی رشته ‌ساز ویژه است.

از این روش برای تولید الیاف پلی استر نیز استفاده می‌شود. دومین روش مورد استفاده در تولید الیاف Halo نفوذ گاز دی اکسید کربن در خلال فرآیند ریسندگی می‌باشد. این روش نیز برای تولید الیاف ویسکوز به کار می‌رود.

انواع مختلف هالو الیاف ها

انواع مختلف هالو الیاف ها

الیاف Halo بر اساس نوع مواد اولیه‌ی تشکیل دهنده به سه دسته‌ی ویرجین، ریسایکل و سمی ویرجین تقسیم بندی می‌شوند.

  • الیاف Halo ویرجین (virgin)

این دسته از الیاف از مواد گرانول پالایشگاهی درجه یک و بسیار مرغوب که فاقد هرگونه ناخالصی و رطوبت هستند؛ تهیه می‌شوند. به همین علت به هیچ عنوان در الیاف تشکیل شده از این مواد درصدی ناخالصی و آلودگی وجود ندارد و نسبت به سایر الیاف هالو از قیمت بالاتری برخوردار می‌باشند.

در ضمن این درجه خلوص و کیفیت بالای الیاف؛ مشکلات خط تولید را نیز کاهش داده و ضایعات نیز تولید نمی شوند. در واقع کلمه‌ی ویرجین به معنی بکر و دست نخورده می‌باشد.

این نوع الیاف با استفاده از صفحه‌ی رشته ساز تولید می‌شوند. با این روش الیاف به شکل لوله های توخالی در می‌آیند. الیاف حاصل نسبت به وزن خود؛ حجم بالایی دارند. با استفاده از این روش، خط تولید الیاف متوقف نمی شود و رشته های الیاف نیز قطع نمی‌شوند. در ضمن نیازی به ضدعفونی کردن الیاف نیست. 

  • الیاف هالو ریسایکل (recycle)

 الیاف هالو ریسایکل همان گونه که از نامشان پیداست از مواد بازیافتی تهیه می‌شوند. به این منظور از انواع بطری های مختلف مانند بطری آب معدنی، نوشابه و… استفاده می‌شود. این بطری ها به کارخانه منتقل شده و در آنجا توسط آسیاب های مخصوص به پولک های ریز تبدیل می‌شوند. در مرحله‌ی بعد این پولک ها به گرانول تبدیل می‌شوند.

گرانول های حاصل ماده‌ اولیه‌ی تولید الیاف Halo هستند.این کار مزایا و بهره های اقتصادی فراوانی به همراه دارد. علاوه بر بازیافت و حفظ محیط زیست؛ این گرانول ها به الیاف پرکاربرد تبدیل شده و یا اینکه به صورت خام به کشورهای مختلف صادر می‌شوند.

الیاف حاصل از این روش نسبت به الیاف ویرجین از قیمت پایین تری برخوردار هستند. در ضمن رنگ این الیاف بر خلاف الیاف ویرجین که سفید هستند؛ تقریبا به رنگ کرم می‌باشد و برای استفاده در صنایع پرکردنی مناسب هستند.

پولک های مواد بازیافتی
پولک های مواد بازیافتی
گرانول های پالایشگاهی
گرانول های پالایشگاهی
  • الیاف هالو سمی ویرجین (semi virgin)

این دسته الیاف Halo از ترکیب مواد اولیه‌ی الیاف بازیافتی (ریسایکل) و الیاف ویرجین تولید می‌شوند و آنها را الیاف ویرجین می‌نامند. با این روش قیمت و کیفیت الیاف تولید شده کنترل می‌شود.

در واقع درصدی از مواد اولیه را گرانول های پالایشگاهی و بقیه را گرانول های بازیافتی تشکیل می‌دهند. الیاف حاصل از نظر کیفیت مرغوب تر از نوع بازیافتی هستند و قیمت کمتری نسبت به نوع ویرجین دارند. 

انواع بسته بندی الیاف میان تهی

الیاف میان تهی یا به عبارتی الیاف Halo به دو روش توپی و حلاجی شده بسته بندی شده و در بازار عرضه می شوند. الیاف توپی برای استفاده در انواع کالای خواب و عروسک سازی کاربرد دارند و مورد زیادی استقبال قرار گرفته اند.

برای بهبود خاصیت ارتجاعی و حجیم تر شدن الیاف توپی در زمان حلاجی؛ الیاف را به شکل توپ ها و تیله های ریز در می‌آورند.الیاف حلاجی شده نیز برای مصارف خاصی تولید می‌شوند.

با این کار الیاف به شکل پر پُف و حجیم و همچنین سبک و نرم در می‌آیند. این الیاف حلاجی شده برای پر کردن بسیار مناسب هستند. عملیات حلاجی با استفاده از دستگاه های مخصوص انجام می‌شود. لینک مقاله 

Picture of آقای دژم

آقای دژم

کارشناس رسانه

اشتراک گذاری :

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تولید انواع الیاف هالو
تولید کننده برتر الیاف هالو
شبکه های اجتماعی ما

مطالب اخیر

جدیدترین اخبار ما

در خبرنامه ی هفتگی ما آبونه شوید

بدون هرزنامه، اطلاعیه فقط در مورد محصولات جدید، به روز رسانی.

دسته بندی
پست های مرتبط